יום ראשון, 25 בספטמבר 2011

תשליך- תבשיל איברים פנימיים


תשליך



נהוג ללכת ביום הראשון של ראש השנה, אחרי הצהריים, לשפת הים או לנהר שבהם מצויים דגים, ומתפללים שם תפילה מיוחדת ששמה תשליך, שהיא בקשה להשלכת העבירות אל מצולות ים, על-פי הפסוק "...וְתַשְׁלִיךְ בִּמְצֻלוֹת יָם כָּל-חַטֹּאותָם"
(על מנהג התשליך מתוך ויקיפדיה)

-מסיפורי יום כיפור
מה מבשלים? שאלנו את גיתי. שוק טלה זה כבר נורא בנאלי
?אפשר משהו חדש? משהו שטרם ניסינו
עומדות מול הבשר האדום בחלון, כמו ילדים בחנות ממתקים

אני לא זוכרת של מי היה הרעיון, אבל יצאנו עם שקית עמוסה בשקדים , אשכים, טחול ומכל וכל של איברים פנימיים - ומתכון די פשוט עם הרבה פטרוזיליה ושום

ערב מגיע , הרעב מתחיל להתפתח, תכולת השקיות מפוזרת על השיש
.והסכין בפעולה

חייבת להודות שזה היה הקטע הנחמד של המנה.
מתי בפעם האחרונה יצא לכן לקצוץ אשכים?

הכל נכנס כלאחר כבוד לתנור , ובושל.
עדיין לא ברור מה קרה בדרך
מה שכן, זה יצא מגעיל . במיוחד
כשאנחנו שורפות בטטות - לפחות אפשר לראות את זה
התוצאה במקרה הזה היתה עירוב של חלקים מרים יבשים ולא אסטתיים בלשון המעטה

תבשיל האברים הפנימיים - ביצע תשליך ישירות לפח הקרוב
(אפילו מהכלב החלטנו לחסוך את העניין)

...ולנו רק נותר, לפנטז על שוק הטלה

תגובה 1:

  1. אני מתה על סיפורי תבשילים שהוקדחו. מה כבר יכול לצאת מאשכים? אללי. (-: בהצלחה עם הכבש.

    השבמחק